Assalammualaikum,
semalam cuti krismas
seharian dok rumah
malam baru keluar amik angin
best3
pagi walid buat breakfast
yay!!!
paksa walid masak mee goreng basah
umi kalau mee ni fail
dah try banyak kali masih tak menjadi
jadinya serahkan pada yang pakar
lepas breakfast terus masak untuk tengahari
dah dok dapur terus je lah
nanti malas lak nak masuk dapur balik
layan masak sensorang
en suami melayan anak2 tengok tv
alolololo
umi masak gulai ikan talapia
jiran yang bagi ikan tu dari Sungai Lenggeng
again masak lemak umi tak berapa terror
tapi, bila dah terpaksa masak kita belasah kan je lah ye
masak lemak kan tak leh pecah minyak
itu yang umi susah nak buat tu
sebab bukan seorang yang penyabar
ada orang masak gulai terus rebus je dengan santan yang cair
kalau umi, umi suka tumis kan dulu bahan2
sampai naik bau suka bau bahan2 tumisan ni
pastu barulah masuk kan santan cair dan masukkan ikan
biar sampai ikan tu masak barulah masukkan santan pekat
bila dah masuk santan pekat silalah duduk mengadap periuk tu ye
tak boleh buat benda lain
kacau dengan api yang perlahan
mengajar umi jadi seorang yang sangat2 penyabar
jangan lupa asam keping dan serai
dan yang mencabar ikan talapia nih
isi dia sangat2 lembut takut nak kacau lebih2
takut ikan tu hancur
tapi, yang pasti semalam adalah masakan gulai umi yang berjaya
hehehe jangan perasan boleh tak???
en suami tak puji pun hmmmm pujilah diri sendiri
tapi, tengok anak2 dan en suami makan bertambah nasi
teruslah i terperasan yang i masak sedap
huhuhuhu
No comments:
Post a Comment